Субсидію не призначатимуть, якщо є нове авто

Субсидію не призначатимуть, якщо є нове авто

Укрінформ
Відтепер громадяни не отримуватимуть субсидію на комунальні послуги, якщо у власності сім’ї є авто, якому менше 5 років, крім мопеда та авто, наданого органом соцзахисту населення.

Відповідне рішення про внесення низки змін в програму надання субсидій було ухвалено урядом  на позачерговому засіданні у п’ятницю, повідомляє Урядовий портал

“У містах мільйонниках нерідкими стали випадки здачі квартир в оренду із своєрідним бонусом – оформленою субсидією на комунальні послуги. При цьому власники помешкання не тільки отримують доходи, а й мають транспортні засоби або інші предмети розкоші.  Відтепер якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть”, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, доходи від оренди майна, зокрема від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи – в новій графі “інші доходи”.

Нагадується, що  уряд зробив важливий крок на шляху до монетизації субсидій. Так, вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватись живими грошима, а це означає, що їх отримувачі можуть залишати собі зекономлені в результаті ощадливого споживання кошти. Таким чином, монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності.

“Однак перехід до монетизації можливий тільки в тому випадку, якщо система субсидій буде соціально справедливою – державну допомогу будуть отримувати ті, хто дійсно її потребує. Започаткована кілька років тому ініціатива надання прямої допомоги уразливим верствам населення у вигляді субсидій довела свою ефективність. Втім, з часом вона стала потребувати удосконалення – передусім в бік збільшення адресності”, - повідомили в секретаріаті Кабміну.

Читайте також: Мінфін погасив 27 мільярдів минулорічних боргів за виплатою субсидій

Зазначається, що верифікація субсидіантів, яку розпочало міністерство фінансів, виявила ряд системних проблем з призначенням субсидій. 

“З огляду на це уряд схвалив на позачерговому засіданні рішення про внесення низки змін в програму. Вони скоротять випадки зловживань, які стали непоодинокими і про які неодноразово повідомляли ЗМІ. Ті, хто справді потребуватиме допомоги, її отримуватимуть і надалі. Натомість люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків”, - зазначається у повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-