29 квітня: народний календар і астровісник

29 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині неділя про розслабленого; слухаємо весняну пісню жайворонка і кому залишити компроміси.

Сьогодні четверта неділя після Пасхи, яку називають неділею про розслабленого. Присвячена вона одній події з Євангелія, коли Христос зцілив розслабленого в єрусалимській купальні. Той нещасний чоловік хворів 38 років. Коли Ісус запитав його, чи хоче він зцілитися, він почав пояснювати, що «не має людини, яка б допомогла йому зійти в води купальні» тієї миті, коли вони стають цілющими. Поки він самотужки добирався до води, там вже хтось був; хтось завжди його випереджав: більш удачливі, більш сильніші, вправніші. Христос не опускав того чоловіка в воду: він просто наказав хворому встати й іти. І той встав, взяв свою постіль і пішов. Смисл цієї євангельської історії зрозумілий: надія має жити за найнесприятливіших умов, до останнього.

Цього дня спостерігали за погодою і за птахами: «Якщо жайвори здебільшого співають уранці – чекай доброго врожаю з раннього посіву, якщо ж під обід – ліпше вродить середній посів».

З іменинами вітайте Ірину, Леоніда, Галину, Ніку.

Нині 14-ий і 15-ий місячні дні. Обережно, ми за півкроку до драматичної повні в Скорпіоні! Цілковита полярність, дуалістичність, а звідси – проблема чіткої позиції та вибору. Не намагайтеся шукати конструктивних рішень у затхлому болоті компромісів. Залиште їх (його) жабам. Нехай квакають. В цей період можуть гостро постати фінансові питання. Надзвичайної ваги набирають емоції. Пам’ятаймо, що наш позитив, наша щирість, віра, любов – нехай і не можуть поки що звернути гори чи оживити небіжчика, але можуть зцілити інше людське серце, можуть зробити когось іншого – не важливо: маленького чи дорослого, трішечки щасливішим. Додаймо в цю затяжну й не надто щедру на тепло весну, дещицю власного душевного тепла й сердечності. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1915 році – 1,1; а найтеплішим у 2009 -  +27,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-