Якби вибори були цієї неділі:

Якби вибори були цієї неділі: "Соціс" оприлюднив рейтинги

Укрінформ
У разі проведення президентських виборів найближчої неділі найбільшу кількість голосів отримали б лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко та чинний Президент Петро Порошенко.

Про це ідеться в результатах дослідження соціологічної служби “Соціс”.

Дані опитування свідчать, що якби вибори відбувалися у найближчу неділю за Юлію Тимошенко проголосували б 8,9 % від загальної кількості виборців, за Петра Порошенка - 7,9 %. На третьому місці опинився б Анатолій Гриценко, за якого готові віддати голоси 7,7 % респондентів.

Близько половини опитаних ще не визначилися зі своїми симпатіями до кандидатів у президенти.

“Таким чином відрив між Юлією Тимошенко і діючим президентом Порошенком на сьогодні складає близько 1%, що перебуває у межах соціологічної похибки”, - пояснили соціологи.

Водночас на запитання, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, за яку партію громадяни проголосували б, за “Батьківщину” віддали б голоси 10,7 % респондентів, “Громадянську позицію” - 8,3 %, “Слуга народу” - 7,8 %, БПП “Солідарність” - 7,7 %, Опозиційний блок — 7,1 %. Решта партій отримала би менше 6 % голосів виборців.

Читайте також: Більшість українців хочуть радикальних змін

 Дослідження проводилося 19 - 25 квітня 2018 року методом збору первинної соціологічної інформації - стандартизоване інтерв’ю „face-to-face” за місцем постійного проживання респондентів. Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років) та тип поселення (місто/село). Загалом було опитано 3000 респондентів. Середня тривалість одного інтерв’ю склала 22 хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-