27 квітня: народний календар і астровісник

27 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Мартина-Лисогона; чим зайняті нині рудохвості, пакуємо валізи та втішаймося прийдешніми «довгими» вихідними. 

Сьогодні вшановується пам’ять святителя Мартина, папи Римського. Так сталося, що цей папа Римський, який жив у VІІ столітті, виявився більш ревним християнином, ніж Константинопольський патріарх Павло ІІ та імператор Констанс. І імператор, і патріарх стали сповідувати єретичне вчення монофелітів, тоді як папа Мартин залишався вірним християнству. Святителя неодноразово намагалися за наказом імператора вбити, але всі спроби виявлялися невдалими. Зрештою імператорові це обридло, й він відправив Мартина на заслання до Херсонеса Таврійського, де той і помер. Єресь монофелітів була засуджена в 680 році на VІ Вселенському Соборі. Мощі папи Мартина перенесли спочатку до Константинополя, а потім до Риму.

В народі цей день називали Мартина-Лисогона. Вважалося, що цього дня лисиці починають рити собі нові нори, міняючи тісні зимові лисометри на розкішні весняно-літні апартаменти. За декілька днів після нового переселення рудохвості бувають наче глухі й сліпі, тому їх можна ловити чи не голими руками.

Якщо жаби на Мартина кричать, а після Мартина мовчать – неодмінно похолодає.

Іменинники сьогодні Антон, Іван, Мартин.

12-ий і 13-ий місячні дні. П’ятниця – день Венери, тому гріх, як то кажуть, не згадати про планету-покровительку жіночності, спокусливості та любові. Три дні тому, а саме з 24 квітня, Венера перейшла зі знаку Тільця до Близнюків. У стосунках додасться грайливості, радості та краси, вони пожвавішають і розквітнуть наче півонія. Віднині чималу роль гратиме не просто гола фізіологія, але й спілкування, «задушевні» розмови. Ідеальним варіантом для партнерів буде спільна подорож, мандрівка, відпочинок. Втім, новий роман, зав’язаний у цей період, може виявитись хоч і легким і невимушеним, але нетривким. Марно сподіватися «вічного кохання» під час Венери у Близнюках. Натомість знайомтесь з новими людьми, весело проводьте час, адже це ідеальна нагода «розвіятись».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1948 році – 2,8; а найтеплішим у 1926 - +26,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-