Якби не ліквідатори аварії на ЧАЕС, Києва б не було - Філарет

Якби не ліквідатори аварії на ЧАЕС, Києва б не було - Філарет

Укрінформ
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів літургію у Миколаївському храмі на Татарці, збудованому в пам'ять про жертв Чорнобильської катастрофи 1986 року. 

Він також відслужив панахиду за жертвами аварії на ЧАЕС, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми в черговий раз зібралися 26 квітня для того, щоб згадати про цю трагедію, яка відбулася не тільки в Україні, а в усьому світі. Але зібралися ми не тільки для того, щоб згадати минуле, а щоб помолитись за тих, які загинули від Чорнобильської катастрофи і які загинули в результаті ліквідації тієї катастрофи. Бо якби не ліквідатори, то ми б з вами на цьому світі уже не жили б. Тому що була би страшна катастрофа, яка би знищила весь Київ і не тільки Київ. І тому ми повинні бути вдячні тим, хто не шкодували свого життя, а захистили нас від цієї страшної трагедії", - підкреслив Філарет під час мітингу-реквієму, що відбувся у парково-меморіальному комплексі біля Миколаївського храму за участі ліквідаторів наслідків на ЧАЕС, вимушених переселенців з чорнобильської зони, військових та представників державної влади.

Глава УПЦ КП також зазначив, що ця трагедія змусила світ задуматися над тим, якими згубними можуть бути наслідки від атомної енергії, і закликав ставитись до атомної енергії обережніше.

Читайте також: Філарет на 100% упевнений, що православна церква в Україні отримає автокефалію

Предстоятель Київського Патріархату разом з духовенством, представниками влади та ліквідаторами також поклали квіти до меморіального кургану, що на території храму.

Як зазначалося, від вибуху четвертого блоку ЧАЕС і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинули більше 50 людей. За неофіційною статистикою, жертвами Чорнобильської катастрофи стали не менше 15 тисяч осіб, які були уражені радіацією. Постраждалими внаслідок аварії на ЧАЕС визнано понад 3 мільйони українців, серед них - півмільйона дітей. 10% української землі зазнало радіоактивного ураження. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-