Затриманого на хабарі київського суддю арештували на два місяці

Затриманого на хабарі київського суддю арештували на два місяці

Укрінформ
Солом’янський районний суд обрав запобіжний захід для судді Голосіївського райсуду Андрія Новака, якого затримали на отриманні частини хабара у $1 тисячу, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із правом на заставу в розмірі 120 тисяч гривень.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар Солом'янського районного суду Яна Квітченко.

“Клопотання було задоволено частково. Застосовано до підозрюваного Новака Андрія запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Строк тримання під вартою враховано з 23 квітня, закінчується строк дії ухвали 21 червня. Крім того, слідчий суддя дійшов висновку про застосування альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави, що становить 120 тисяч гривень. І також на виконання вимог ст. 194 КПК покладено на нього (Новака - ред.) відповідні обов'язки”, - сказала Квітченко.

Читайте також: ВРП погодилася на тримання під вартою судді, якого впіймали на хабарі

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня детективи НАБУ за матеріалами СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Голосіївського районного суду Києва в момент отримання ним частини хабара в розмірі 1 тис. доларів. 

За даними правоохоронців, суддя вимагав та одержав від посередника кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн. Свої «послуги» суддя оцінив у 8 тис. доларів, які передавались йому трьома траншами. В момент передачі останньої частини неправомірної вигоди суддю й було викрито.

Деякі ЗМІ повідомили, що співробітники НАБУ за підозрою в отриманні хабара затримали суддю Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака і колишнього суддю цього суду Олександра Білика.

25 квітня Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою Новака.

Тоді ж прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Козачина заявив, що САП проситиме суд обрати Новаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і заставу в розмірі 140 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-