Парубій подякував ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС за мільйони врятованих життів

Парубій подякував ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС за мільйони врятованих життів

Укрінформ
Чорнобильська катастрофа назавжди вплинула не лише на життя України та українців, а й на все людство.

На цьому акцентував Голова Верховної Ради Андрій Парубій у своєму зверненні з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи, опублікованому на сайті парламенту.

"32 роки тому, 26 квітня 1986 року, в Україні сталася жахлива трагедія – наймасштабніша екологічна і техногенна катастрофа ХХ століття – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Ця катастрофа назавжди вплинула не лише на життя України та українців, а й на все людство. Щороку 26 квітня, у кожну річницю Чорнобильської трагедії, ми в першу чергу згадуємо і вшановуємо подвиг героїв – ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Людей, які, не шкодуючи власного здоров’я і навіть життя, прийняли двобій з радіаційним лихом, врятувавши світ від жахливих наслідків некерованої ядерної енергії та радіаційного забруднення. Тисячі наших співвітчизників назавжди покинули свої домівки. Тисячі втратили своїх рідних. Тисячі героїв, які брали участь у ліквідації наслідків аварії, отримали хронічні захворювання", - підкреслив спікер.

За його словами, нині держава, незважаючи на економічні труднощі, у дуже складних обставинах російської агресії, робить усе можливе, щоб допомогти всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та всім постраждалим від чорнобильської катастрофи.

Читайте також: Чорнобильська зона має стати територією змін - Порошенко

Звертаючись до ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС, Парубій від імені Верховної Ради висловив найглибшу вдячність за їхній подвиг, за врятовані життя мільйонів людей.

"Зичу вам міцного здоров'я, благополуччя, довгих років життя та заслуженої всенародної шани", - зазначає голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-