Київський суд відпустив під заставу затриманого екс-поліцейського з Чехії - ЗМІ

Київський суд відпустив під заставу затриманого екс-поліцейського з Чехії - ЗМІ

Укрінформ
Затриманого в понеділок в Україні громадянина Чехії, колишнього співробітника чеської поліції Людека Вокала суд звільнив з-під варти під заставу.

Про це повідомляє Чеське радіо.

"Київський суд ухвалив, що він буде звільнений до суду, заплативши заставу в розмірі 4500 євро", - йдеться в повідомленні.

При цьому він протягом двох місяців не має права залишати Україну.

Прес-секретар МЗС Чехії Ірена Валентова повідомила, що Вокал підозрюється владою у незаконному застосуванні технічних засобів спостереження, використання яких в Україні заборонено. За її словами, МЗС підтримує зв'язок із родиною і адвокатом арештованого.

Читайте також: В Україні затримали екс-поліцейського та дипломата з Чехії - ЗМІ

Як повідомлялося, в понеділок, 23 квітня, в Києві був затриманий колишній співробітник Відділу боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії. Генеральна інспекція сил правопорядку Чехії (GIBS) підозрює його у скоєнні кількох злочинів. На початку квітня GIBS звинуватила Вокала у використанні службового становища, розголошенні інформації про дії поліції у справі про підозрілих зв'язках між поліцейськими, підприємцями та політиками, а також в інших правопорушеннях.

Затримання ж у Києві пов'язано з його нинішньою роботою в якості приватного детектива, яку він проводив, незважаючи на звинувачення, висунуті проти нього в Чехії.

Також повідомлялося, що разом із Вокалом СБУ затримала і чеського дипломата, якого відпустили з урахуванням його дипломатичної недоторканності. МЗС Чехії, втім, цю інформацію поки не підтверджує.

Фото: info.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-