У Римі помер український науковець, який повертався з арктичної експедиції

У Римі помер український науковець, який повертався з арктичної експедиції

Укрінформ
Український науковець, дослідник Антарктики Віталій Вернігоров помер у Римі під час повернення в Україну з антарктичної станції Академік Вернадський.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

"Сьогодні, 25 квітня 2018 року, в Римі помер від серцевого нападу геолог Віталій Петрович Вернігоров – він повертався в Україну з антарктичної станції Академік Вернадський після участі у сезонній експедиції, що тривала близько двох тижнів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Віталій Петрович був учасником легендарної першої Української антарктичної експедиції, потім багато разів зимував у Антарктиді та брав участь у сезонних дослідженнях.

За фахом геоморфолог, співробітник Інституту геології НАН України Віталій Вернігоров проводив різноманітні геолого-геофізичні дослідження. Попри поважний вік (у вересні цього року йому мало виповнитися 70 років), він долучився до команди сезонної експедиції, що вирушила на станцію Академік Вернадський наприкінці березня цього року. 

"За час експедиції Віталій Петрович не скаржився на здоров’я, був надзвичайно активним і життєрадісним. Однак дорогою додому, під час пересадки між літаками в Римі, йому раптово стало зле", - додали у МОН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-