Українцями почуваються дедалі більше жителів Донеччини

Українцями почуваються дедалі більше жителів Донеччини

Опитування
Укрінформ
У 2017 році 42% жителів підконтрольної Києву Донецької області ідентифікували себе громадянами України, що на 10% більше, ніж у 2016 році.

Про це заявив радник міністра інформаційної політики Дмитро Ткаченко під час презентації аналітичного звіту за результатами соціологічного дослідження “Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольних та окупованих територій Донецької області” в Укрінформі.

“Серед позитивних змін у плані ідентичності є зростання рівня громадянської ідентичності на підконтрольних територіях. Це добре”, - сказав він.

Однак Ткаченко додав, що це відбувається, швидше за все, у рамках “загальноукраїнського тренду”, коли по всій Україні люди відчувають себе громадянами України набагато більше, ніж ще декілька років тому.

Читайте також: Джапарова назвала три парадигми реінтеграції Криму і Донбасу

За його словами, 42% респондентів на підконтрольній території Донеччини вважають себе громадянами України, тоді як у 2016 році ця цифра становила 32%.

Водночас Ткаченко наголосив, що на тимчасово окупованій території 41% опитаних вважають, що за власними цінностями та способом мислення вони більш схожі на жителів Росії.

Він також поінформував, що у 2017 році на непідконтрольній території Донецької області зменшилася кількість громадян, які ідентифікували себе так званими “громадянами ДНР” - такими назвалися 13 % опитаних (у 2016 році - 18 %).

Зазначається, що друга хвиля соціологічного дослідження “Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольних та окупованих територій Донецької області” проводилося 10-26 грудня 2017 року методом особистого (face-to-face) інтерв'ю. Вибіркова сукупність на тимчасово окупованій території Донецької області становить 600 респондентів, а на підконтрольній - 705. Гранична похибка вибірки на окупованій території +-4,01 %, на підконтрольній - +-3,77 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-