Усі претенденти на найвищі посади в Міноборони проходять поліграф - Полторак

Усі претенденти на найвищі посади в Міноборони проходять поліграф - Полторак

Укрінформ
Усі претенденти на найвищі посади в Міністерстві оборони ретельно перевіряються, зокрема і на поліграфі.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю BBC News Україна, опублікованому у вівторок на сайті Міноборони. 

"Що ж до призначень - ми всі найвищі посади перевіряємо. Але неможливо звільнити всіх, хто має родичів у Росії. І думаю, це було б не зовсім правильно, - так ми повернемося до Радянського союзу. Однак повинні бути пильними: під час призначень на високі посади всі проходять поліграф. Для цього ми створили ціле управління", - сказав міністр, відповідаючи на запитання щодо "російських агентів" в ЗСУ.

Полторак зауважив, що, звичайно, російські агенти є, бо "у нас ще чотири роки тому міністр оборони був громадянином Росії (мова йде про Павла Лебедєва, який був міністром з 2012 р. до лютого 2014 р. - ред.). А сьогодні хочемо, щоб не було російських агентів - звичайно, вони є. Ми проти них працюємо і позбуваємося. Їх вже набагато менше", - наголосив він.

Читайте також: Полторак домовився з главою Пентагону про дату поставок Javelin

Також міністр додав, що на службі в армії досі є люди, які вважають Росію гарним сусідом. "Серед тих, хто був на фронті, дуже мало таких людей. А серед тих, хто жодного дня там не був, ще зустрічаються ті, хто вважає, що Росія - це брати і гарні сусіди", - сказав Полторак.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-