25 квітня: народний календар і астровісник

25 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Василя Парильника; скільки залишилось до Нового року, чи полетять пінгвіни і де взяти сили.

Сьогодні 115-ий день року, а до завершення 2018-го залишилось рівнесенько 250 днів! Хтось невдоволено покрутить носом: мовляв, який новий рік – нещодавно сніг зійшов… І матиме рацію. Тож не будемо нагадувати про зиму і холоднечу. Ні, таки не вдасться, адже сьогодні Всесвітній день пінгвінів – дива еволюції, єдиного птаха, що може плавати, але не вміє літати. Так само, як білий ведмідь є символом Північного полюсу, пінгвін – один із символів Антарктиди з її мінус 60. Саме о цій порі у птахів починається шлюбний період. До речі, здатність літати пінгвіни втратили десь 70 мільйонів років тому – саме тоді вони «проміняли» небо на море. Швидкість, з якою пінгвін нині «літає» під водою – 40 км.год. Найбільше пінгвінів на Південному полюсі, хоча є вони й на екваторі, зокрема на Галапагоських островах.

Цього дня Церква вшановує преподобного Василія сповідника, єпископа Парійського. Василій жив у VІІІ столітті в місті Парія. Постраждав святий під час періоду іконоборства. В народі Василія Парійського «охрестили» по-своєму: Василем-Парильником. «На Василя Парильника весна землю парить», - казали колись у давнину. Якщо цього дня сонце й дійсно добряче прогрівало землю, то літо мало бути спекотним, а врожай – щедрим.

З іменинами вітайте Василя, Давида, Івана, Сергія й Анфісу.

10-ий і 11-ий місячні дні. Ми на енергетичному піку всього місячного циклу. Животворні сили землі поєднуються з силами неба, місячною енергією. Час наступу, експансії. Аби мати зиск з тієї колосальної енергії, треба вміло нею управляти, в іншому разі вас «понесе» наче трісочку. Для сильної духом людини це час оновлення і росту, своєрідної «вогняної купелі», а для слабкодухої – пекельного подиху. Всі сили в цей період повинні спрямовані на примноження добра, на будівництво «храму душі». Сьогодні від нас вимагається мужність, послідовність і віра в перемогу.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1988 році: –1,5; а найтеплішим у 1943 - +27,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-