ЖКГ й інфраструктура мають бути пріоритетом для місцевої влади - Зубко

ЖКГ й інфраструктура мають бути пріоритетом для місцевої влади - Зубко

Укрінформ
Питання житлово-комунального господарства, модернізації та розвитку критичної інфраструктури мають бути пріоритетом для органів місцевого самоврядування.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки у Житомир, повідомляє Урядовий портал.

“Сьогодні місцеве самоврядування має достатньо коштів на місцях, і тут саме питання у визначенні пріоритетів. Саме критична інфраструктура у містах є пріоритетом номер один. Це те, що забезпечує життєдіяльність міста – водопостачання, опалення і водовідведення, і без їх повної модернізації говорити про якісну послугу не можливо”, - сказав урядовець.

За його словами, наразі в Україні ресурси від міжнародних партнерів, серед яких – Світовий банк, ЄБРР, ЄІБ, Швейцарське бюро співробітництва, у поєднанні з місцевим бюджетом є потужним інструментом розвитку міст та модернізації систем життєзабезпечення.

Віце-прем’єр-міністр розповів, що наразі відбуваються капіталовкладення місцевого бюджету Житомира в модернізацію систем життєзабезпечення, але за рахунок фінансової допомоги міжнародних партнерів кошти місцевого самоврядування заощаджуються і повертаються в бюджет, що, у свою чергу, не впливає на підняття тарифів.

“Сьогодні по країні впроваджується близько 40 проектів, які стосуються модернізації теплопостачання, водопостачання, і Житомир є одним з показових, який у співпраці з декількома міжнародними партнерами наразі реконструює мережі водоканалу і теплопостачання”, - підкреслив Зубко.

Читайте також: Місцеві бюджети цьогоріч зростуть до 230 мільярдів - Зубко

Крім того, урядовець наголосив на важливості розробки транспортної моделі міст, яка, на його думку, з одного боку має забезпечити безпеку і комфорт для людей, а з іншого – інтегрувати навколишні громади в транспортну інфраструктуру.

За даними прес-служби Мінрегіону, у суботу в рамках робочої поїздки у Житомир Геннадій Зубко взяв участь у церемонії передачі місту 17 пасажирських автобусів МАЗ, закуплених за бюджетні кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-