Політ

Політ "Надії", рожеве божевілля й купання Франка

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко пройшла цього тижня процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа. А на черговому засіданні у справі суддя дозволила підозрюваній у підготовці теракту народній обраниці перебувати "поза кліткою", поруч із захисником, і не змушувати її здавати біозразки.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Ханамі по-ужгородськи: в обласному центрі та в інших містах Закарпаття нарешті дочекалися "рожевої хвилі". Вслід за магноліями яскраві квіти сакури надали вулицям Ужгорода весняної чарівності. Тисячі туристів щороку з'їжджаються до міста, щоб насолодитися цим природним явищем, що заворожує. Цьогоріч Укрзалізниця навіть призначила додаткові "сакурові" рейси.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Забуяла сакура й в Одесі, даруючи радість не тільки людям, а й комахам. 

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Із приходом весни й таненням снігу подекуди "тануть" і "втомлені" дороги. Так, у Запоріжжі представники громадської організації "АвтоЄвроСила" провели акцію щодо боротьби з ямами на дорогах. Члени організації викликали працівників патрульної поліції на міське перехрестя, де дорожнє полотно складається майже з одних ям, що потенційно робить рух на цій ділянці аварійно небезпечним. Після написаної заяви до поліції та фото- і відіофіксації учасники акції обвели білою фарбою дорожні ями для кращої видимості небезпечних ділянок.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У Києві стартував чемпіонат світу з хокею серед юніорів. Збірна України зіграла свій перший матч на турнірі проти Японії.  На жаль, "синьо-жовті" поступилися гравцям з Країни висхідного сонця з рахунком 0:1.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

А в Харкові відбулося українське "Ель Класіко". Київські динамівці у матчі 27-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги вирвали перемогу в донецького "Шахтаря" з мінімальною перевагою в один гол.

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Монсеррат Кабальє зустріла свої ювілейні 85 років у Києві. Світова оперна діва дала концерт у Національному палаці мистецтв "Україна". Співала вона разом зі своєю донькою, відомою оперною співачкою Монсеррат Марті. Також разом з Монсеррат виступав для українського глядача її учень, тенор Джорді Галан. Бенефіс відбувся в супроводі симфонічного оркестру Kyiv Fantastic Orchestra, диригував яким друг іспанської оперної діви – барселонський диригент Рікардо Естрадо.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Прем'єрний політ: український гвинтокрил "Надія" вперше піднявся в небо. Запуск відбувся в Запорожжі. "Ми йшли до цього 10 років. І сьогодні здійснимо перший політ", - прокоментував генеральний авіаконструктор АТ "Мотор Січ" В’ячеслав Богуслаєв. Легковий багатоцільовий гвинтокрил МСБ-2 - "Надія" - це модернізована версія Мі-2. Гвинтокрил на 70% побудований з композитного матеріалу, що робить його більш легким. Максимальна висота, на якій гвинтокрил може здійснювати польоти, становить 5 тисяч кілометрів, дальність польоту - 720 кілометрів. "Надiя" призначена для патрулювання доріг, моніторингу трубо- і газопроводів, для використання підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, санавіації, Держприкордонслужби й для інших оборонних цілей.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Вболівальники під час матчу 1-го туру чемпіонату світу з хокею-2018 серед юніорів у дивізіоні 1B між національними збірними України та Японії, що завершився з рахунком 0:1 на користь японської команди, на льодовому майданчику київського Палацу спорту.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Учасниці легкоатлетичного жіночого забігу KISS в одеському парку ім. Т. Шевченка

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Ігровий момент третього матчу плей-офф півфіналу чемпіонату України серед команд Вищої ліги між БК "Говерла" (Івано-Франківськ) та БК "Ніко-Баскет" (Миколаїв), що завершився перемогою господарів майданчика з рахунком 2:1, в Івано-Франківську. 

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Ноги учасниць аніме-ходи 2018 до Всесвітнього дня анімешника у Києві.  

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Хлопчик тримає в руках рибу під час заходу із зариблення Міністерського озера у Києві.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Модель демонструє вбрання під час показу автентичного одягу українських дизайнерів EtnoFashionDay на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Робітник чистить від написів та вапнякового нальоту пам'ятник Івану Франку в межах загальноміської кампанії з благоустрою Львова "З нами місто розквітає".

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Працівники ДСНС під час навчань з ліквідації наслідків хімічних аварій на базі Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту в Ніжині на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-