Уряд спростовує міфи про декларації з лікарем: без допомоги ніхто не залишиться

Уряд спростовує міфи про декларації з лікарем: без допомоги ніхто не залишиться

Укрінформ
У Кабінеті міністрів спростували інформацію про те, що лікарі не прийматимуть пацієнтів, які не підписали декларацію.

Про це повідомляє Урядовий портал на сторінці у Facebook.

"У будь-якому разі без допомоги ніхто не залишиться, до кінця року такі пацієнти можуть обслуговуватися у своїх дільничних лікарів та користуватися усіма видами медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

У КМУ також спростували чутки про те, що люди, які не можуть особисто прийти до лікаря для підписання декларації, залишаться без медичної допомоги.

"Якщо людина фізично не може завітати до лікаря, щоб підписати з ним декларацію, це може зробити її законний представник. Окрім того, декларацію не обов'язково підписувати зі стаціонарного комп'ютера. Уповноважений працівник медзакладу може приїхати до вас додому та використати ноутбук або планшет для заповнення декларації", - пояснили в уряді.

Також незабаром Міністерство охорони здоров'я України запустить онлайн-кабінет пацієнта, де можна буде підписати декларацію з лікарем не виходячи з дому.

Читайте також: Вже мільйон українців підписали декларації з лікарями

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вибору лікаря первинної ланки "Лікар для кожної сім'ї". Українці отримали можливість вибрати свого лікаря - терапевта, педіатра або сімейного лікаря - незалежно від місця реєстрації. За третій тиждень кампанії було укладено 1 мільйон декларацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-