На всіх зупинках транспорту хочуть поставити захисні огорожі

На всіх зупинках транспорту хочуть поставити захисні огорожі

Укрінформ
В оновленому проекті містобудівних Державних будівельних норм (ДБН), розробленому Мінрегіоном, передбачено проектування спеціальних перильних огороджень на під’їздах до зупинок громадського транспорту.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в Україні безпека пасажирів на зупинках ніяк не передбачена, немає окремих огороджень чи захисних елементів. Через це, на жаль, доволі часто трапляються наїзди або навіть аварії на зупинках, і люди, що знаходяться там в цей час, ніяк не захищені. Тому у новому проекті ДБН щодо вулиць і доріг ми передбачили проектування спеціальних перильних огороджень на під’їздах до зупинок громадського транспорту. Це те, що має бути обов’язково", - наголосив він. 

Читайте також: Транспортне питання є справою суто місцевої влади - Гройсман

За словами Парцхаладзе, такі зміни направлені на підвищення безпеки пасажирів під час очікування транспорту на зупинках та мінімізації можливих наїздів чи аварій. 

"У питаннях безпеки пасажирів, неважливо де - на дорогах, у транспорті або на зупинках - ми повинні використовувати кращий іноземний досвід, впроваджувати сучасні рішення або можливості", - сказав заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-