Двоє моряків із судна

Двоє моряків із судна "Норд", що втекли з України, вже у Москві - адвокат

Укрінформ
Двоє членів екіпажу затриманого керченського судна "Норд", які вилетіли з України з російськими паспортами до Білорусі, наразі перебувають у Москві.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат моряків Дмитро Щербина.

"Двоє моряків - Оборіна і Таразанов - перебувають у Москві", - сказав він.

Адвокат розповів, що вони вилетіли з України за паспортами громадян Російської Федерації. Водночас інші члени екіпажу судна "Норд" не змогли виїхати з України і наразі перебувають у посольстві РФ у Києві.

Щербина також зазначив, що семеро моряків мають як українське, так і російське громадянство. Водночас він зауважив, що не бачив їхніх українських паспортів, але не має підстав не довіряти інформації Державної прикордонної служби про наявність у них українського громадянства.

Раніше Державна прикордонна служба України повідомила, що 19 квітня близько 6 години двоє громадян України, членів судокоманди СЧС "Норд" обманним шляхом виїхали з України до Білорусі. В аеропорту "Жуляни" вони пред'явили на паспортний контроль документи громадян РФ, видані в генконсульстві РФ у м. Харкові, а оскільки транскрипція прізвищ громадян у паспортах РФ відрізнялася від ідентифікаційних даних громадян України – членів суднокоманди "Норд", які містилися в базах даних, ці громадяни були пропущені через кордон та вилетіли до Білорусі.

Читайте також: Двоє членів екіпажу "Норд" втекли до Білорусі за фальшивими паспортами

Водночас іще сімом громадянам України - членам суднокоманди "Норд", які надали на прикордонний контроль аналогічні документи громадян РФ, ДПСУ відмовила у виїзді, вилучила документи і склала протоколи про чергову спробу незаконного порушення Державного кордону України. Матеріали направлені до суду.

Членам суднокоманди "Норд" укотре запропоновано звернутися до органів Міграційної служби задля підтвердження громадянства України та виїзду надалі до місць постійного проживання на законних підставах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-