Двоє членів екіпажу

Двоє членів екіпажу "Норд" втекли до Білорусі за фальшивими паспортами

Відео
Укрінформ
Представники російського дипкорпусу та адвокати вдаються до обману, щоб вивезти екіпаж судна "Норд" як громадян РФ, а не України.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Державна прикордонна служба України повідомляє, що 19 квітня близько 6 години двоє громадян України, членів судокоманди СЧС "Норд" обманним шляхом виїхали з України до Білорусі. В аеропорту "Жуляни" на рейс, що слідував до Білорусі, зареєструвалося, нібито, двоє громадян РФ, які на паспортний контроль пред’явили документи громадян РФ, видані в генконсульстві РФ у м. Харкові. Оскільки українська сторона в жодному разі не визнає документи, які видані окупаційною владою РФ у Криму, але це не розповсюджується на документи, які видані офіційно діючими диппредставництвами РФ на території України та, оскільки транскрипція прізвищ громадян у паспортах РФ відрізнялася від ідентифікаційних даних громадян України – членів суднокоманди "Норд", які містилися в базах даних, ці громадяни були пропущені через кордон та вилетіли до Білорусі", - йдеться у повідомленні.

На момент вильоту відповідних доручень від інших правоохоронних органів чи рішень судів щодо обмеження у виїзді членів суднокоманди на адресу Держприкордонслужби не надходило.

Читайте також: Капітана керченського судна "Норд" відпустили під заставу

Враховуючи те, що існують підстави сумніватися у законності видачі громадянам України – членам суднокоманди "Норд" документів, які нібито підтверджують громадянство РФ, о 15.20, під час оформлення пасажирів на рейс, що слідував до Мінська, Державна прикордонна служба відмовила у виїзді ще сімом громадянам України – членам суднокоманди "Норд", які надали на прикордонний контроль аналогічні документи громадян РФ, вилучила їх та склала протоколи про чергову спробу незаконного порушення Державного кордону України. Матеріали направлені до суду.

Членам суднокоманди "Норд" укотре запропоновано звернутися до органів Міграційної служби задля підтвердження громадянства України та виїзду в подальшому до місць постійного проживання на законних підставах.

Про цей факт поінформовано МЗС, СБУ та інші правоохоронні органи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-