Уряд схвалив рішення про забезпечення 763 дітей-сиріт соціальним житлом

Уряд схвалив рішення про забезпечення 763 дітей-сиріт соціальним житлом

Укрінформ
Кабмін ухвалив рішення, що дасть можливість забезпечити соціальним житлом 763 дітей-сиріт і побудувати 147 будинків для розвитку сімейних та інших форм виховання до кінця цього року.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева, цією постановою вносяться зміни до постанови Кабміну від 15 листопада 2017 року № 877 щодо порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

“У цьому році ми повинні забезпечити житлом дітей-сиріт, які випускаються із вищих навчальних закладів — це майже 700 чоловік. Прийняття цієї постанови дасть нам можливість забезпечити житлом 763 особи із числа дітей-сиріт і побудувати 147 житлових приміщень для розвитку сімейних і інших форм виховання”, - підкреслив Рева.

Він також пообіцяв, що житло буде побудоване до кінця цього року.

Читайте також: Нацполіція запустила у школах проект з протидії булінгу

Разом з тим, міністр нагадав, що минулого року за кошти субвенції з державного бюджету було придбано 51 житловий об’єкт і будується ще три для дитячих будинків сімейного типу, у які влаштовано 334 дитини, і придбано 468 квартир як соціальне житло для 579 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Водночас урядовець додав, що наразі ще із закладів інституційного догляду потрібно влаштувати чотири тисячі дітей, переважно віком від 12 років і старших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-