У Вашингтоні відбулася презентація книги

У Вашингтоні відбулася презентація книги "Добробати"

Фото
Укрінформ
"Історія подвигу батальйонів, що врятували країну", – саме так вказано на обкладинці книги "Добробати", яка на своїх більш як 300 сторінках розповідає про війну з Росією та людей, які добровільно пішли захищати Українську державу.

Презентація добірки відбулася у вівторок в Посольстві України в Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Добробати" – це хроніка історії добровільного руху й водночас роздуми над його природою", - зазначили автори. Книга описує мужність українських добровольчих батальйонів, роль цих формувань в обороні України, в тому числі найважчі битви проти гібридного агресора.

Від початку російської агресії в Україні налічувалося 44 добровольчих батальйони. Шеврон кожного з них прикрашає обкладинку книги, ставши історією боротьби за незалежність.

"Не потрібно обожнювати чи ідеалізувати добробатівців – вони не боги й не судді, не фахівці всіх сфер і не моралізатори. Вони просто хлопці та дівчата, які, незважаючи на смертельні прогнози, не відаючи, чим закінчиться для них та чи інша бойова операція, не сховалися, а в найважчий момент встали на захист України! Вони заслуговують на повагу всі – і ті, хто загинув, і ті, хто поранений, і ті, хто повернувся неушкодженим!" – йдеться в передмові книги.

У Вашингтоні відбулася презентація книги "Добробати" / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Читайте також: Під час проведення АТО загинули 232 добровольці МВС

Під час презентації виступили учасники добровільних батальйонів. Крім того, глава МВС України Арсен Аваков, який взяв участь у заході, вручив нагороди громадським активістам української діаспори в США. Протягом тривалого часу представники громади організовували та забезпечували поставки обладнання, медикаментів та інших необхідних речей зі США в зону АТО на сході України.

Загалом на презентації зібралися понад півсотні людей, у тому числі, представників української громади, активістів, дипломатів, журналістів та іноземних гостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-