Для хворих на гемофілію додатково закуплять ліків на 100 мільйонів

Для хворих на гемофілію додатково закуплять ліків на 100 мільйонів

Укрінформ
МОЗ та ПРООН закуплять додаткові ліки для людей з гемофілією на суму 100 млн грн.

Це стало можливим завдяки заощадженню коштів під час проведення ПРООН міжнародних закупівель, повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

«Кожного року збільшується кількість виробників, які виходять на прямі тендери до міжнародних організацій і пропонують все більш вигідні умови. Гемофілія - не єдине захворювання, для лікування якого вдалось закупити додаткові обсяги ліків. Завдяки заощадженням можна буде пролікувати більше пацієнтів, хворих на рак крові, хворобу Гоше, легеневу гіпертензію та деякі інші захворювання", - сказала заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина.

Зазначається, що всі 33 препарати за напрямками дитячої і дорослої гемофілії були закуплені відповідно до замовлення. Завдяки прозорим та ефективним процедурам ПРООН змогла забезпечити нижчі ціни і заощадити 100 мільйонів гривень бюджетних коштів. Частина їх уже направлена на закупівлю додаткових ліків для людей з гемофілією.

Минулого тижня були доставлені три препарати вартістю 10 млн грн: «Фактор коагуляції крові IX (рекомбінантний)» (500 МО та 1000 МО), «Фактор коагуляції крові людини VIII та фактор Віллебранда людини» (500 МО та 1000 МО) та «Антиінгібіторний коагулянтний комплекс» (500 МО). 

Читайте також: Уже понад 650 тисяч українців підписали декларації з лікарями

ПРООН повідомляє, що закупівлі загалом за 26 напрямами вже завершені на 63%. Ліки постачаються в країну відповідно до узгодженого графіку. Попередня сума заощаджених коштів за всіма напрямками становить більше 260 млн грн. На сьогодні лікарські засоби та медичні вироби поставлені на суму 1,5 млрд із 2,4 млрд грн, на які вже укладено контракти. ПРООН підписала ряд довгострокових угод з виробниками ліків для забезпечення якомога швидшої поставки препаратів для українців.

Як повідомлялося, 17 квітня у світі  відзначається День гемофілії для підтримки людей з цим захворюванням крові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-