Кабмін хоче змін до бюджету заради фінансування Суспільного

Кабмін хоче змін до бюджету заради фінансування Суспільного

Фото
Укрінформ
Кабінет міністрів має намір ініціювати внесення змін до закону про держбюджет-рік для того, щоб забезпечити фінансування Суспільного мовлення.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав під час суспільно-політичного форуму "Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд буде ініціювати зміни до бюджету, щоб фінансувати ті реальні потреби, які є, для фінансування Суспільного", - сказав Гройсман.

За його словами, заплановані понад 700 млн грн - це немало, але влада шукатиме шляхи дофінансовувати у міру можливості. "Всі медіа-представники говорять про те, що це колосальний бюджет для такого медіа і для тих завдань, які перед ним стоять у цьому році", - зауважив Прем’єр-міністр.

Він також підкреслив, що за використані кошти "має бути публічний звіт".

Читайте також: Грошей на Суспільне вистачить лише до квітня — Лебедєва

Гройсман також заявив, що завжди підтримував та підтримуватиме надалі позицію щодо свободи ЗМІ.

Суспільно-політичний форум Реанімаційного пакету реформ "Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду" в Києві / Фото: Владислав Мусієнко, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня наглядова рада Суспільного мовлення схвалила пропозиції щодо зміни моделі фінансування НСТУ. Вони передбачають встановлення більш захищеного і прозорого механізму фінансування Суспільного мовлення в українському законодавстві шляхом спрямування до Спеціального фонду Державного бюджету 50% фактичних надходжень від ренти за користування радіочастотним ресурсом на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-