Суд передав АРМА близько 450 мільйонів у справі Альперіна

Суд передав АРМА близько 450 мільйонів у справі Альперіна

Укрінформ
Суд ухвалив рішення про передачу АРМА близько 450 млн грн, які були арештовані у рамках розслідування кримінальної справи за фактом незаконної діяльності підприємств одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

Про це повідомив у інтерв'ю Укрінформу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Можу сказати, що вже є рішення суду про передачу в управління АРМА близько 450 млн грн. Ці гроші були арештовані в рамках спільного з Державною фіскальною службою провадження відносно підприємств одеського бізнесмена Вадима Альперіна", - сказав він.

Як повідомлялося, Департамент Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки спільно з НАБУ повідомив про підозру одеському бізнесмену Вадиму Альперіну за спробу дати 800 тис.доларів хабара детективу за зняття арешту з 450 млн грн.

Ці кошти були арештовані на рахунках двох десятків одеських підприємств, які контролює бізнесмен Альперін, у рамках кримінальної справи НАБУ і Державної фіскальної служби за фактом зловживання службовим становищем посадовцями контролюючих та судових органів України.

Читайте також: Арештоване майно аеропорту "Одеса" передали АРМА

В.о. голови ДФС Мирослав Продан повідомив у Facebook, що підконтрольні Альперіну підприємства отримували великий обсяг товару з Китаю. Постачанням товару займалися фірми-прокладки. Водночас контракти, стверджує посадовець, фабрикували в Одесі. Схема полягала в тому, що в документах вказували вартість товару, занижену в десять і більше разів.

30 листопада 2017 року в ГПУ повідомили, що Печерський районний суд арештував Альперіна на 2 місяці з можливістю внести заставу 21 мільйон гривень. Пізніше він вийшов з-під варти після внесення за нього застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-