Справи Майдану: суд відмовився брати

Справи Майдану: суд відмовився брати "підписку" з двох суддів

Укрінформ
Печерський райсуд відмовив у задоволенні клопотання про застосування до екс-суддів Апеляційного суду Києва Олександра Беця та Ольги Єфімової запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

Про це у Facebook написав адвокат активістів Євромайдану Роман Маселко. 

“Печерський суд відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про застосування до екс-судді Апеляційного суду м.Києва О.Беця запобіжного заходу. Прокуратура просила не взяття під варту, а лише особисте зобов'язання”, - написав Маселко.

Він додав, що суд також відмовив застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і до судді Єфімової.

Водночас адвокат майданівців Євгенія Закревська у Fаcebook повідомила, що прокурор відкликав клопотання щодо запобіжного заходу третьому екс-судді, Марії Приндюк.

Читайте також: Запобіжний захід Бубенчику суд обиратиме 24 квітня - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура оголосила колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва і двом суддям цього суду підозру через переслідування активістів Євромайдану.

За даними відомства,  11 квітня повідомлено про підозру одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду м. Києва і двом суддям цього суду у постановленні 06.02.2014 у складі колегії суддів завідомо неправосудної ухвали про відмову у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту арештованого та залишення у силі незаконної ухвали судді місцевого суду про застосування до завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ поінформували, що цього активіста правоохоронці незаконно затримали 24 січня 2014 року на бульварі Лесі Українки в Києві з кількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях.

Крім того, за даними ГПУ, колишньому заступнику керівника цього суду інкримінується і незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-