У 2017 році опубліковано 250 ухвал про обшуки - Opendatabot

У 2017 році опубліковано 250 ухвал про обшуки - Opendatabot

Укрінформ
У 2017 році було опубліковано 250 ухвал про дозвіл на обшуки.

Про це повідомляє ресурс Opendatabot з посиланням на аналіз документів у судовому реєстрі.

"250 ухвал про обшуки за 2017 рік було опубліковано в судовому реєстрі. В середині березня "Судово-юридична газета" опублікувала статтю, де були озвучені дані щодо кількості ухвал про обшуки в Україні. По даним видання, з 2012 року кількість обшуків зросла у 45 разів і в 2017 році вже було проведено 118 884 обшуків. Opendatabot перевірив ці дані й дійшов висновку, що їх не можна підтвердити відкритими даними", - йдеться у повідомленні.

В Opendatabot стверджують, що оприлюднена "Судово-юридичною газетою" кількість обшуків минулого року не зовсім відповідає дійсності, адже в самому судовому реєстрі при пошуку інформації за ключовими словами "обшук", "тимчасовий доступ" та "ухвала" користувач отримує не лише самі ухвали про дозвіл на проведення обшуку, а і відмови в наданні доступу на обшук, скарги на дії або бездіяльність органів досудового розслідування, а також інші ухвали, у яких згадуються результати проведеного обшуку або клопотання про його проведення.

Читайте також: Маски-стоп: Мін'юст ініціює персональну відповідальність за незаконні обшуки

"Окрім цього в судовому реєстрі можуть зустрічатися кілька рішень по одній справі. Наприклад, слідчий звернувся до суду за дозволом провести обшук, отримав відмову, звернувся другий і третій раз", - пише ресурс.

Також в Opendatabot зауважили, що на сьогодні найбільшою проблемою у зборі подібної статистики є затримка у публікації таких рішень у відкритий доступ з різницею у кілька років. А тому, відповідно, за 2016 та 2017 рік опубліковані не всі ухвали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-