17 квітня: народний календар і астровісник

17 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Радовниця – катаємо червону крашанку і отримуємо зиски від директного Меркурія.

Сьогодні Радовниця, або Проводи – особливий день поминання померлих. У народі не тільки один день, але й цілий тиждень називають Провідним. Існують (в залежності від регіону) й інші назви: Радуниця, Радунець, Радовниця, Проводи, Гробки, Діди. Радовниця згадується ще в Троїцькому (1372) і Київському (1493) літописах. Церква впродовж року декілька разів поминає небіжчиків. Згадує вона їх також і під час Великого Посту – у суботи другого, третього та четвертого його тижнів. Перші після Великодня панахиди по померлих правлять саме на Радовницю. Цього дня віруючі намагаються відвідати богослужіння в храмі, прийти на кладовище і помолитися за душі померлих. Смисл свята полягає в тому, щоб поділитися зі спочилими родичами радістю найвеличнішого і найсвітлішого християнського свята – Воскресіння Христового. Саме слово «Радовниця» співзвучне слову «радість». Люди здавна вірили, що в цей день можна похристосуватися зі своїми покійними родичами. «Святі родителі, - казали при цьому, - ходіте до нас хліба-солі їсти». В одному з церковних календарів відзначалося, що в світлу седмицю люди «приходили на могилу померлого і, покотивши по ній червону крашанку, казали: «Христос воскрес!», вважаючи, що покійник неодмінно відповість з могили: «Воістину воскрес!»

З іменинами вітайте Йосифа і Георгія.

Нині 3-ій місячний день. Місяць у вигляді тоненького серпика з’явиться на небі. Не забудьте показати йому гроші, аби фінансова фортуна була на вашому боці впродовж місяця. В енергетичному плані важкий день. Утім, є й утішна новина: з 15 квітня Меркурій вийшов з ретроградного руху й буде директним аж до 25 липня. Це означає, що увімкнулося «зелене світло» для подорожей, нових знайомств, активної комунікації, великих важливих покупок, зміни роботи і навіть зміни сфери зайнятості. В цей період добре починати нові цикли навчання, йти на курси, відвідувати тренінги. А ще, відсьогодні планета порядку, відповідальності та справедливості Сатурн перейде в ретроградний стан стосовно Землі. Маємо приділяти однакову увагу всім сферам свого життя.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1929 році: –5,3; а найтеплішим у 1956 - +25,2. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-