Стратегічне держпідприємство спіймали на використанні комп'ютерних програм РФ

Стратегічне держпідприємство спіймали на використанні комп'ютерних програм РФ

Укрінформ
На Миколаївщині СБУ припинила використання російського програмного забезпечення  на одному з держпідприємств і попередила витік інформації з об'єкта критичної інфраструктури.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України у рамках комплексу заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури припинили на Миколаївщині використання російського програмного забезпечення на одному із державних підприємств", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що державний морський оператор, який має стратегічне значення для економіки та безпеки України у сфері водного транспорту, закупив небезпечну ІТ-продукцію виробництва РФ. Згідно з умовами договору російський виробник отримав можливість доступу через віддалене адміністрування до інформації та даних, використання яких могло порушити стале функціонування важливого інфраструктурного об’єкту. Наразі всі загрози безпечному судноплавству локалізовано.

Читайте також: СБУ заявляє про плани Кремля ввести війська в Україну вже восени

СБУ поінформувало керівництво держпідприємства про виявлені загрози. На даний час використання програми виробництва РФ припинено, заблоковано канали її зв’язку із зовнішніми телекомунікаційними мережами, вживаються заходи для заміни російського ІТ-продукта на альтернативні програмні комплекси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-