Полторак розповів, що увійде до бригадного комплексу на «Широкому лані»

Полторак розповів, що увійде до бригадного комплексу на «Широкому лані»

Укрінформ
Будівництво бригадного комплексу з відповідною сучасною інфраструктурою на полігоні «Широкий лан» завершиться в кінці осені.

Про це в соцмережі Facebook повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

“Декілька хвилин тому завершив перевірку стану ведення будівельних робіт табірного містечка на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області. Зараз тут ми створюємо інфраструктуру, на базі якої можна буде готувати сучасні ЗС України. Рішення щодо побудови інфраструктури на цьому навчальному центрі прийнято трохи більше року тому. За цей рік зроблено чимало, в першу чергу, ми плануємо побудувати бригадний комплекс і завершити його в кінці осені”, -  написав Полторак.

При цьому він підкреслив, що територія полігону «Широкий лан» завжди була проблемною, починаючи з радянських часів. Довгий час модернізацією полігону ніхто не займався, інфраструктура була практично знищена, як для розташування, так і для того, щоб навчатися. Тож, наразі табірне містечко будується у чистому полі - і все “потрібно ретельно планувати: очисні споруди, водопостачання, енергозабезпечення і енергозбереження”.

За словами міністра, в комплекс буде включено не лише казарми, а й велику їдальню на дві з половиною тисячі людей. У ній будуть харчуватися не лише ті, хто проживає у казармах, а й ті, хто буде знаходитися у новому стаціонарному наметовому містечку, яке теж буде побудовано з урахуванням потреб військових — зі  своєю інфраструктурою, водопостачанням.

Читайте також: Полторак їде по трьох областях із перевіркою підрозділів ЗСУ

Також тут буде побудовано спортивну базу, сучасну базу відпочинку для військовослужбовців-контрактників та для офіцерів, пошту, магазини, кафе, медичну частину.

Тож, вже незадовго особовий склад, який після зони бойових дій прибуває сюди на навчання, зможе не лише навчатися, а й відпочивати, відновитися після важкої служби на Сході країни, запевняє міністр оборони. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-