З початку року поліція викрила майже 100 злочинних груп і організацій - Аброськін

З початку року поліція викрила майже 100 злочинних груп і організацій - Аброськін

Укрінформ
Поліцейські викрили з початку року в Україні 96 організованих злочинних груп і організацій.

Про це заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін під час наради з питань протидії оргзлочинності, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

“За три місяці цього року викрито 96 організованих груп (ОЗГ) і злочинних організацій (ЗО), зокрема, 9 банд. При цьому за аналогічний період минулого року було викрито 55 ОЗГ, з них – 2 банди”, - сказав Аброськін.

Читайте також: У Києві затримали 12 підозрюваних у розбійному нападі на розважальний заклад

Зазначається, що за три місяці цього року за матеріалами карного розшуку завершено досудове розслідування та направлено до суду 37 кримінальних проваджень відносно організованих злочинних груп і організацій.

“До кримінальної відповідальності притягуються 140 їх учасників, що на 50 осіб більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Серед них – 39 організаторів та 101 виконавець, які обгрунтовано підозрюються у вчиненні 242 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень”, - підкреслюється у повідомленні.

Читайте також: На вокзалі у Харкові виявили гранату і набої

Серед викритих злочинів у складі організованих груп та організацій – умисні вбивства, зокрема «на замовлення», злочини у сфері незаконного обігу зброї, десятки розбоїв і крадіжок.

Аброськін під час наради також наголосив на розкритті злочинів, вчинених громадянами інших країн у складі ОЗГ. Так, за три місяці цього року українськими поліцейськими затримано восьмеро так званих «злодіїв у законі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-