Справи Майдану: ГПУ оголосила підозру трьом київським суддям

Справи Майдану: ГПУ оголосила підозру трьом київським суддям

Укрінформ
Генпрокуратура оголосила колишньому заступнику голови Апеляційного суду Києва і двом суддям цього суду підозру через переслідування активістів Євромайдану.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Так, згідно з повідомленням, 11 квітня повідомлено про підозру "одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду м. Києва і двом суддям цього суду у постановленні 06.02.2014 у складі колегії суддів завідомо неправосудної ухвали про відмову у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту арештованого та залишення у силі незаконної ухвали судді місцевого суду про застосування до завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

За даними ГПУ, цього активіста правоохоронці незаконно затримали 24 січня 2014 року на бульварі Лесі Українки в Києві з кількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях.

Крім того, колишньому заступнику керівника цього суду інкримінується і незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Читайте також: Активісти закликають з'їзд суддів не обирати "темних конячок"

Досудове розслідування продовжується. Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів, заявили в ГПУ.

У відомстві також зазначили, що раніше були передані до суду обвинувальні акти стосовно ряду колишніх слідчих міліції, прокурорів і судді місцевого суду за незаконне затримання, фальсифікацію, притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності та постановлення неправосудного рішення. Наразі тривають їх судові розгляди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-