Раді пропонують законопроект про кремацію

Раді пропонують законопроект про кремацію

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс на розгляд проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення сфери поховання», яким пропонує розвивати кремацію померлих в Україні.

Законопроект вже зареєстрований в парламенті.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення та реалізація законопроекту дозволить забезпечити економію землі шляхом розвитку кремації.

Водночас в КМУ пропонують надавати органам місцевого самоврядування можливості залучати інвестиції на будівництво нових крематоріїв.

Читайте також: Рада внесла зміни до КПК - "правки Лозового" скасовані

Крім того, уряд пропонує запровадити європейський принцип поводження з безхазяйними могилами, а також оформлювати поховання померлого та надання послуг за принципом «єдиного вікна».

У КМУ переконані, що це сприятиме запровадженню прозорого механізму надання адмінпослуг, уведенню якісних стандартів послуг поховання.

Законопроект також містить норми щодо встановлення заборони передачі правоохоронними органами та закладами охорони здоров'я інформації про померлого надавачам послуг поховання.

Проект закону передбачає внесення відповідних змін до Кримінального кодексу України та Закону України «Про поховання та похоронну справу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-