Порошенко привітав

Порошенко привітав "Пласт" із 106-річчям

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав членів національної скаутської організації України "Пласт" зі 106-річчям від дня складення першої Пластової Присяги.

Про це він написав Facebook.

"Присягаю своєю честю, що робитиму все, що в моїх силах, щоб бути вірним Богові і Україні та допомагати іншим...” – ці слова 12 квітня 1912 року промовили пластуни, складаючи першу Пластову Присягу. Сьогодні найбільша молодіжна організація України відзначає своє 106-ліття", - написав Порошенко.

Глава держави привітав членів "Пласту" пластовим гаслом СКОБ: "Продовжуйте бути й надалі Сильними, Красними, Обережними і Бистрими!"

"Пласт" - національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді.

Дата заснування "Пласту" - осінь 1911 року. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 року попри те, що насправді пластові гуртки створено незалежно один від одного Іваном Чмолою, Олександром Тисовським та Петром Франком. Згодом оформився Організаційний пластовий комітет у 1913 р., який об'єднав розрізнені пластові гуртки в масштабну крайову організацію.

Читайте також: Порошенко привітав працівників ракетно-космічної галузі України зі святом

Пластуни відзначилися тим, що брали активну участь у розбудові та захисті держави, були активними учасниками визвольного руху та війн за незалежність УНР та ЗУНР.

Нині "Пласт" — найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу та об'єднує пластунів України й української діаспори. В Україні налічується 7265 пластунів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-