Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що тоталітарний режим може зробити для таланта, окрім тюремних нар?

Що тоталітарний режим може зробити для таланта, окрім тюремних нар?

Блоги
Укрінформ
Що інше може тоталітарний режим зробити для таланта? Те ж саме, що і в наш час зробити з талантами Сенцова і Кольченка, Сущенка...

У День працівників ракетно-космічної галузі, як і обіцяв, учергове публікую це фото Сергія Корольова. 

Шлях України до статусу космічної держави був такий самий тернистий, як і доля геніального українського конструктора ракет із Житомира! 

Що міг запропонувати тоталітарний радянський режим? Засудити на 10 років виправно-трудових таборів і відправити на Колиму? Що інше може тоталітарний режим зробити для таланта? Те ж саме, що і в наш час зробити з талантами Сенцова і Кольченка, Сущенка...

Сергій Корольов не здався. Інвалідність, допити, етапування, Бутирка і нари – все це було перш, ніж наш геній створив перший космічний апарат, перші балістичні ракети.

А ще раніше був українець Микола Кибальчич, автор схеми першого у світі реактивного літального апарата, яку він намалював уламком ґудзика на стінах тюремного каземату, і був страчений за замах на російського імператора Олександра II.

Україна всупереч перешкодам опанувала космічні технології й виборола місце у п’ятірці країн світу з повним циклом створення ракетно-космічних комплексів. Українські інженери створювали унікальні інноваційні технології й просували їх у світі, всупереч кон’юнктурі й підступам російських «партнерів». Сьогодні ми мусимо продовжувати розпочату справу. Україна буде серед лідерів світового ракетно-космічного будування. У нас є для цього усе необхідне – класна школа й досвід, інтелектуальний потенціал і технології, креативне мислення й жага до відкриттів та перемог! 

І ще Віра. 

Віра в перемогу, Віра в повернення додому наших талантів Сенцова, Кольченка і Сущенка.

Геннадій Зубко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-