День космонавтики: Турчинов привітав працівників галузі зі святом

День космонавтики: Турчинов привітав працівників галузі зі святом

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики привітав усіх причетних до розвитку космонавтики.

Про це повідомляє прес-служба РНБОУ.

"Ви посідаєте особливе місце серед фахівців стратегічних наукоємних галузей України. Ви формуєте імідж України на світовій арені як технологічно розвиненої держави, що має в своєму арсеналі надзвичайно великий інтелектуальний потенціал", - наголосив Турчинов.

За його словами, Україна зберегла своє місце у клубі космічних держав світу, яких не більше десяти, поряд з США, країнами ЄС, Індією та Китаєм, "і крок за кроком повертає собі позиції сучасної ракетної держави, швидкими темпами відновлюючи стратегічні позиції в ракетобудуванні". 

Турчинов зазначив, що незважаючи на труднощі, які сьогодні постали перед Україною, розвиток ракетно-космічної галузі був і залишається важливим напрямом для держави. 

За словами секретаря РНБО, Україна плідно співпрацює з міжнародними партнерами у реалізації спільних проектів. Так, завдяки зусиллям науковців та виробничників, додав він, відбувся успішний запуск ракети-носія середнього класу Antares-230, яка вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції. 

Читайте також: Порошенко привітав працівників ракетно-космічної галузі України зі святом

"Потенціал української школи ракетобудування активно використовується під час вирішення нагальних питань національної безпеки і оборони України. Створюються сучасні військово-ракетні комплекси, які здатні забезпечити надійний захист нашої держави", - наголосив Турчинов.

Він побажав всім науковцям, конструкторам, інженерам, робітникам, які працюють у ракетно-космічній галузі, нових досягнень і успіхів, які, на переконання секретаря РНБОУ, стануть гідним продовженням найкращих традицій і сприятимуть подальшому посиленню позицій України як високотехнологічної космічної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-