Репетиція Віденського балу: діти з інвалідністю танцювали з Шовковським

Репетиція Віденського балу: діти з інвалідністю танцювали з Шовковським

Фото
Укрінформ
У Київському центрі реабілітації відбулася відкрита репетиція дебютантів дитячого Віденського балу - юних спортсменів з інвалідністю.

У ній взяв участь колишній воротар київського футбольного клубу "Динамо" Олександр Шовковський, який поспілкувався з дітьми, а також подарував лот для благодійного аукціону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Діти - це особлива каста, якщо можна так сказати. У вихованців Центру настільки багато енергії - вони буквально випромінюють тепло, незважаючи на проблеми зі здоров'ям і важкі обставини, з якими вони зіткнулися. Мені хочеться своєю участю дати їм додаткові сили, мотивацію для нових досягнень ", - сказав Шовковський.

Читайте також: В Центрі реабілітації дітей з інвалідністю репетирували Віденський бал

Він подарував дітям футболки з національною символікою і своїм автографом, а також передав організаторам балу Герману Макаренку і Марині Ігнатуші підписаний ним футбольний м'яч - його продадуть на благодійному аукціоні під час балу.

Хореограф Олена Балджи показала футболісту кілька рухів танцю падеграс, який розучують і діти. Нові вміння відразу стали в нагоді: партнер 15-річної Поліни Мілантьевої не зміг прийти на репетицію, і Шовковський врятував ситуацію, склавши пару майбутній дебютантці.

Всі вихованці Центру реабілітації, які готуються дебютувати на нинішньому балу, - спортсмени. Вони, зокрема, займаються тенісом, плаванням.

Шовковський високо оцінив оснащення Центру реабілітації.

"Я вражений і захоплений цим Центром. За 23 роки своєї професійної кар'єри я чотири роки відновлювався після різних травм. Побував у багатьох реабілітаційних центрах і в Україні, і в Німеччині. Тут я побачив обладнання, про яке раніше доводилося лише чути", - поділився він враженнями.

Шовковський взяв участь в підготовці дітей з інвалідністю до Віденського балу / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Шовковський раніше не брав участі в балах і досі танцювати не вчився. Однак для участі у Віденському балу в Києві бере уроки вальсу.

Як повідомляв Укрінформ, особливість Віденського балу-2018 в тому, що він пройде під егідою Ліги чемпіонів. У танцювального свята в цьому році є спеціальна концепція: підтримати українську паралімпійську збірну і популяризувати заняття спортом серед дітей з інвалідністю. 11 вихованців Київського міського центру реабілітації стануть дебютантами дитячого Віденського балу, який відбудеться в КМДА 22 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-