У Пінчука пояснили виплату

У Пінчука пояснили виплату "гонорару" фонду Трампа

Укрінформ
Єдина причина участі Дональда Трампа у конференції YES-2015 - це зміцнення зв'язків між Україною і Заходом.

На цьому наголосили у Фонді Віктора Пінчука у відповіді на запит Укрінформу, а також підтвердили, що переказали Фонду Трампа кошти за відеовиступ майбутнього президента США.     

"Пожертвування у розмірі гонорару у 150.000 доларів були здійснені на підтримку відеовиступу на конференції YES у 2015 році за спеціальним запитом Фонду Трампа у вересні 2015 року, коли було декілька кандидатів на республіканську номінацію на посаду президента і не було жодної впевненості, що пан Трамп буде кандидатом від республіканців у 2016 році", - зазначили у Фонді Пінчука.

Також пояснили, що "пожертвування були зроблені, аби підтримати роботу Фонду Віктора Пінчука та конференцію Ялтинської європейської стратегії (YES) з метою привернення уваги Заходу до України". 

"На конференції YES пан Трамп прокоментував необхідність Вашингтона підтримати Україну, її територіальну цілісність, а також її прагнення до прозахідних цінностей. Єдина причина, через яку Фонд Віктора Пінчука звертався до пана Трампа, а також до інших світових лідерів, полягає у сприянні зміцненню та стабільності зв'язків між Україною і Заходом", - підкреслили у Фонді.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер зацікавився великою пожертвою Пінчука до Фонду Трампа

Як повідомляло видання The New York Times, управління спецпрокурора Роберта Мюллера розслідує зв'язок президента США Дональда Трампа з українським мільярдером Віктором Пінчуком, а саме щодо переказу Пінчуком у 2015 році у Фонд Трампа 150 тисяч доларів за його 20-хвилинний відеовиступ  перед учасниками конференції "Ялтинська Європейська Стратегія" у Києві. Це відбулося в той час, коли Дональд Трамп вже оголосив про свою участь у передвиборчій кампанії. Цей гонорар був найбільшим, який Трамп отримав 2015 року від інших осіб. Посередником при отриманні цих коштів був адвокат Трампа Майкл Коен, якого зараз підозрюють у банківському шахрайстві. Сам Коен не відповів на прохання прокоментувати цей інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-