Експерт пояснив, що в Україні доставка піци та ролів - поза законом

Експерт пояснив, що в Україні доставка піци та ролів - поза законом

Укрінформ
Як показала історія з обшуками офісів "Нової пошти", в Україні поза законодавчим полем виявилася навіть така звичайна у світі річ як процедура оплати покупки кур'єру.

Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Пройшло три тижні з моменту обшуку “Нової пошти”. Як я і прогнозував, ми більше не побачимо цієї теми на шпальтах газет та екранах телевізорів. Але висновки треба зробити. Чи це надовго чи ні - побачимо. Але зручні покупки, до яких ми вже так звикли, знов стають менш комфортними. Процедура оплати за покупку кур'єру лежить поза законодавчим полем. Таким чином, можна зробити висновок, що кожен, хто користувався такою послугою, є порушником", - зазначив експерт.

За словами Дорошенко, підсумком обшуків стало те, що вже з квітня Інтернет-магазини не пропонують адресну доставку з післясплатою, тобто з оплатою кур'єру.

"Такі покупки можна тепер зробити, за словами представників Інтернет-магазинів, лише у відділеннях “Нової Пошти”", - зазначив він.

Експерт також наголосив, що недосконалість українського законодавства призвела до того, що порушенням стала навіть звичайна доставка товару кур'єром.

"Видатний перуанський економіст Ернандо де Сото, який консультує уряди країн, що розвиваються, у книзі “Загадка капіталу” вказує, що головною задачею урядів є легалізація тіньової економіки. Саме в цьому полягає можливість створення економічно потужних демократій. Ми ж стикаємося з тим, що звичайна доставка є вже порушенням. Тому українським рестораціям та піцеріям також слід замислитися що робити далі. Оскільки доставка ролів та піци є поза законом. Вірніше оплата за них. А законно при замовленні піци це повинно виглядати так: Ваше прізвище, ім'я по батькові, ваш ідентифікаційний номер, адреса доставки. Та необхідно отримати та розписатися в накладних на роли та піцу. Тому торгівля перша страждає від недосконалого законодавства", - підкреслив Дорошенко.

Читайте також: В італійського листоноші знайшли 400 кілограмів недоставленої пошти

Як повідомлялось, під час обшуків у "Нової пошти" знайшли необліковану готівку. Головним слідчим управлінням за процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств (ч. 2 ст. 364 КК України).

Після обшуків клієнти “Нової пошти”, хто замовляв доставку товару до дому з розрахунком із кур'єром, зіштовхнулися з неможливістю отримати деякий час свої посилки. На відділеннях їм не видавали, оскільки мала відбутись адресна доставка. За словами таких клієнтів, оператор за деякий час звіз усі такі посилки на один склад, звідки й відбулася доставка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-