Суд продовжив арешт екс-депутату Шепелеву

Суд продовжив арешт екс-депутату Шепелеву

Укрінформ
Печерський райсуд Києва продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутату Олександру Шепелеву. 

Про це повідомив Укрінформу речник Генеральної прокуратури  Андрій Лисенко.

"Печерський райсуд продовжив Шепелеву запобіжний захід у вигляді тримання під іще на два місяці - до червня поточного року", - сказав він.

Речник ГПУ також додав, що у справі Шепелева "проходять активні слідчі дії".

Читайте також: Екс-депутат Шепелев може бути агентом ФСБ - генпрокурор

Як повідомлялося, Шепелев - банкір, двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів.

У 2012 році МВС порушило щодо Шепелева кримінальну справу за низкою обвинувачень, серед яких розкрадання коштів банку "Родовід" у розмірі 340 млн грн та організація замовних убивств. Екс-депутат був оголошений у міжнародний розшук.

4 липня 2013 року Шепелева та його дружину Галину, якій інкримінувалася розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, було затримано в Будапешті угорською поліцією разом з представниками німецького Інтерполу.

26 березня 2014 року подружжя екстрадували з Угорщини в Україну. Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід для колишнього нардепа у вигляді двох місяців арешту, його дружину суд відпустив під заставу в сумі понад 6 млн грн.

У ніч на 6 липня 2014 року Шепелев утік разом із конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні, в зв'язку з чим його повторно оголосили в міжнародний розшук.

У березні 2015 року російські силовики затримали Шепелєва на території Московської області. Згодом у Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у видачі підозрюваного Шепелева для притягнення до кримінальної відповідальності на території України.

8 лютого 2018 року Шепелева затримали співробітниками Служби безпеки України. У нього виявили ряд документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки". Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-