У Великодню ніч Президент із сім'єю помолився з вірянами різних церков

У Великодню ніч Президент із сім'єю помолився з вірянами різних церков

Фото
Укрінформ
У Великодню ніч Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко та дітьми взяв участь у святкових богослужіннях у кількох храмах Києва.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

У Володимирському кафедральному соборі президентська родина разом із Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, настоятелем храму протоієреєм Борисом та вірянами пройшла Хресною ходою. По завершенню відбулося Великоднє богослужіння, яке провів предстоятель УПЦ-КП, сказано у повідомленні.

Петро Порошенко у Володимирському кафедральному соборі / Фото: Михайло Палінчак

Глава держави з родиною також відвідав Монастир Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви, де взяв участь в урочистій Пасхальній Святій Літургії.

Петро Порошенко в Монастирі Святого Василя Великого
Петро Порошенко в Монастирі Святого Василя Великого

Після цього Президент приєднався до святкової літургії прихожан Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, де у Трапезній церкві службу відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

Петро Порошенко у Києво-Печерській Лаврі / Фото: Михайло Палінчак

У всіх святинях Петро Порошенко вітав вірян зі святом Великодня та Воскресінням Христовим.

Окрім того, Президент написав на своїй сторінці й у Facebook: "Цьогорічний Великдень - це дуже особливий день. Бо разом з ним приходить і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду. Давайте сьогодні разом помолимося за наших захисників та мир для нашої України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-