За тиждень понад 150 тисяч українців підписали декларації з лікарями - Супрун

За тиждень понад 150 тисяч українців підписали декларації з лікарями - Супрун

Укрінформ
З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Сподіваюся, що для своїх пацієнтів всі вони стануть тими самими довіреними фахівцями, до яких хочеться звертатися протягом життя з більшості питань щодо здоров'я", - зазначила вона.

Кампанія "Лікар для кожної сім'ї" розпочалася в усіх областях України. Медзаклади поступово підключаються до електронної системи охорони здоров’я - на 4 квітня у системі вже було 63% комунальних закладів, які надають первинну медичну допомогу.

Читайте також: Супрун пояснила, як не помилитись з вибором лікаря первинної ланки

"Всі ми вперше працюємо із таким масштабним завданням, тож в деяких регіонах на початку виникли труднощі. Так, у Львові та Дніпрі старт кампанії був відкладений... Сьогодні у Львові почали підписувати декларації. У Дніпрі найближчим часом заклади також відновлять підписання декларацій", - повідомила Супрун.

Вона нагадала, що неприпустимо тиснути на пацієнтів, аби вони підписували декларацію винятково зі своїм дільничним лікарем. Кожен українець вільний у виборі свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, де б він не був зареєстрований.

Відмовити у підписанні декларації можуть лише з двох причин: заклад ще не підключений до електронної системи охорони здоров’я; всі лікарі медичного закладу набрали оптимальну кількість пацієнтів.

Неправомірною також є відмова пацієнтам на підставі того, що в закладі немає бланків декларацій. Декларація формується в електронному вигляді й після заповнення роздруковується уповноваженою особою.

"Наша команда уважно стежить за зверненнями із різних міст та постійно на зв’язку з регіонами, щоб подібні непорозуміння швидко усувалися на місцях", - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-