Великодні зайці, весна по-французьки та

Великодні зайці, весна по-французьки та "Мрія" в небі

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Цей тиждень пройшов під знаком підготовки до святкування Великодня. Українці розфарбовували яйця – маленькі й побільше, відкривали писанкові сади, встановлювали великодні рекорди. На фото – малеча, яка виховується в прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу, під час майстер-класу "Чарівний світ писанки" у Закарпатському обласному музеї архітектури та побуту.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Крім того, тривав традиційний марафон із випікання пасок.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

А у столиці до свята відкрили VIII Всеукраїнський фестиваль писанок. "Родзинкою" святкування стали 374 великодні зайці, які розмалювали в індивідуальному стилі художники України. Також Софійську площу прикрашають великі писанки, їх тут близько 500. Окрім того, тут встановлено 6-метрову світлодіодну писанку-альтанку, де можна відпочити, попити кави й сфотографуватися на пам'ять.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Передувало цьому тижню свято Входу Господнього в Єрусалим або, як його ще називають у народі, Вербної неділі. На фото – єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан (Шашік) кропить свяченою водою учасників святкування Вербної неділі в Ужгороді.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Уперше після півторарічного простою легенда світової авіації, найбільший у світі транспортний літак АН-225 ("Мрія") піднявся в небо з аеродрому в Гостомелі. Борт вирушив до Лейпцига перед комерційним рейсом. Замовників і тип вантажу у ДП "Антонов" не назвали, бо це комерційна таємниця.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

САП vs НАБУ: депутати цього тижня викликали до парламенту керівників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури після того, як стало відомо, що НАБУ та ГПУ прослуховували Назара Холодницького, і, за їхніми словами, виявили багато порушень з боку керівника САП. Після цього генпрокурор Юрій Луценко почав вимагати його відставки. Втім, як запевнив директор антикорупційного бюро Артем Ситник у ВР: "Ніякого конфлікту між НАБУ і САП немає. Є кримінальне провадження. Не потрібно спекулювати на цьому процесі".

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

В Україні стартувала XV "Французька весна". Цього року в ритмі фестивалю впродовж квітня житимуть Київ, Бердичів, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Львів, Одеса, Рівне та Харків. Виставою відкриття "Французької весни" у Києві став музичний перформанс "Повітря" на Софійській площі.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

Із приходом справжньої весни в окремих регіонах України розпочався сезон підтоплень. Так, у Чернігові через різке потепління підтопило кілька десятків приватних будинків, розташованих поблизу ріки Стрижень. Деякі жителі були змушені виїхати зі своїх осель.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Цього тижня в українських  ТРЦ – активна фаза повномасштабних позапланових перевірок на дотримання норм пожежної безпеки після трагедії в російському Кемерові, де у вогні загинули щонайменше 64 особи. На фото – співробітник ДСНС України під час позапланової перевірки одного з ТРЦ Запоріжжя.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У перший день квітня в Одесі провели традиційну "Гуморину". Цьогоріч – під гаслом  "Одеса для всіх і всі для Одеси". На центральні вулиці вийшли тисячі одеситів і гостей міста. Загалом у костюмованих 45 блоках карнавальної ходи "Гуморини" взяли участь близько двох з половиною тисяч осіб. У межах заходу організували "марш супергероїв", "парад живих скульптур", забіг у смішних костюмах International Fun Run.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

В Українському домі вручали спортивний "Оскар" – тут відбулася ХІІ Всеукраїнська церемонія "Герої спортивного року-2017". Переможців Українська академія спорту визначила в 9 номінаціях: "Олімпійська надія України", "Спортивна слава України", "Разом з олімпійцями", "Сильні духом", "Найкраща команда року (збірна)", "Сенсація року", "Найкращий тренер року", "Найкраща спортсменка року" та "Найкращий спортсмен року".

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А в Ужгороді організували чемпіонат України з маунтенбайку. Близько 200 спортсменів різного віку з 16 областей приїхали на Закарпаття, щоб виявити найсильнішого в 6 дисциплінах. А через погодні умови змагання були надзвичайно важкими.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Автомобіль учасника мітингу представників ГО "Авто Євро Сила" з вимогою звільнити голову Державної служби з безпеки на транспорті Михайла Ноняка біля будівлі Верховної Ради України.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Рибалки на льоду в Черкасах.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Студенти несуть пакети зі сміттям під час прибирання території лісопарку в межах акції "Студентська молодь Вінниці за чисте довкілля".

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Ігровий момент матчу 1-го туру другого етапу чемпіонату України з футзалу серед команд Першої ліги між МФК "АРПИ Запоріжжя" (чорна форма) та івано-франківським МФК "Віза-Вторма", що завершився перемогою господарів майданчика з рахунком 3:2, в Запоріжжі.

Фото: Николаєвич Альона
Фото: Альона Николаєвич 

Цвітіння шафрану Гейфеля в урочищі "Чорний ліс" на території Великомостівського лісництва ДП "Жовківське лісове господарство" на Львівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-