Експерт розвіяв основні міфи щодо якості масла

Експерт розвіяв основні міфи щодо якості масла

Укрінформ
Якісне масло може мати жирність менш як 80%, а якщо воно кришиться після заморожування, це свідчить не про якість продукту, а про високий вміст вологи в ньому.

Такі головні міфи про цей продукт розвіяв голова правління Центру експертизи «ТЕСТ» Валентин Безрукий на прес-конференції в Укрінформі на тему: «Про молоко відверто. Дослідження сметани і масла».

«З міфів з приводу масла основні полягають у тому, що вважається: якщо масло менш як 80% жирності, то це вже не масло. Насправді, це не відповідає дійсності, оскільки масло це чи не масло визначається лабораторними способами за ідентифікацією жирно-кислотного складу. Виходячи з цього, ми бачимо, що це молочний жир, і значить, це масло. Наявність рослинних жирів разом з молочними - це вже спред, і якщо відсутній молочний жир - то це вже маргарин», - зазначив експерт.

Він додав, що ще один міф, який полягає в тому, що якісне масло після заморожування має кришитися, не відповідає дійсності.

Читайте також: На прострочених продуктах у школах Києва постачальники "намили" 5 мільйонів

«Говорячи про вологу в маслі, згадується ще один міф - якщо масло в морозилці полежало і залишилося відносно м'яким, то це вже фальсифікат, а якщо воно кришиться, то це справжнє масло. Це не відповідає дійсності, оскільки пряма залежність виходить від наявності вологи в самому маслі. Чим більше вологи, тим більше масло кришитиметься. Якщо масло дуже сильно кришиться, то, швидше за все, ми матимемо занижений відсоток жиру», - додав Безрукий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-