Українцям дали поради, як правильно вибирати молочні продукти

Українцям дали поради, як правильно вибирати молочні продукти

Укрінформ
Для того, аби вибрати якісний молочний продукт, кожен споживач повинен звертати увагу на умови зберігання продукту, на дату його виготовлення та його ціну, адже аномально низька ціна може вказувати на низьку якість.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказала керівник відділу тестувань Центру експертиз "ТЕСТ" Ніна Кільдій.

"Хотілось би дати кілька порад споживачам - по-перше, звертайте увагу на те, в яких умовах зберігається продукція, і не купуйте її з рук в тих точках, де немає холодильників. Уся молочна продукція має реалізовуватись з холодильника, а все вершкове масло має реалізуватись з морозильної камери. Тобто, коли ви купуєте молочний продукт, він має бути обов'язково холодним. Звертайте також увагу на дату виготовлення продукції. Певною підказкою може бути й ціна, адже якщо ви бачите аномально підозрілу низьку ціну, яка, на перший погляд, здається вам привабливою, то тут слід замислитись", - сказала Кільдій.

Вона зазначила, що споживачам найкраще звертати увагу на запаковану продукцію, оскільки там є певна інформація від виробника.

Читайте також: На прострочених продуктах у школах Києва постачальники "намили" 5 мільйонів

"Продукція більш потужних та загальнонаціональних виробників виграє в якості. Тому що маловідомі виробники, ті які продаються в дуже маленьких магазинах чи навіть кіосках, на жаль, можуть похвалитись невисокою якістю. І це певною мірою може вберегти вас від розчарувань від протермінованої продукції", - додала Кільдій.

Проект «Про молоко начистоту» був розпочатий ще у 2016 році з тестування молока. Тоді було протестовано 16 зразків молока на чистоту продукту та її 3 основні складники: здоров'я корів, відсутність домішок та правильний температурний режим. Молоко перевірялось на наявність гормонів та антибіотиків і сальмонели. Також перевірялась кількість нітратів, які з кормів переходять у молоко. При перевірці молока на домішки досліджували такі показники, як щільність (розбавлення водою), жирність, наявність рослинних жирів, соди, аміаку. Про дотримання або ж недотримання температурного режиму (охолодження) свідчить кислотність молока, а також мікробіологічні показники (кишкова паличка, дріжджі, пліснява). Виробники, продукція яких повною мірою відповідала 3-м критеріям чистоти і які пройшли повний аудит ферми і заводу, були удостоєні знаку «Чистоту збережено».

Детальніше дізнатися результати тестування можна на сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-