Теракт біля “Еспресо”: Мосійчук хоче, аби ГПУ вимагала у Росії видачі винних

Теракт біля “Еспресо”: Мосійчук хоче, аби ГПУ вимагала у Росії видачі винних

Укрінформ
Постраждалий внаслідок теракту під будівлею телеканалу «Еспресо» у жовтні 2017 року народний депутат Ігор Мосійчук закликає МЗС та Генпрокуратуру звернутися до РФ з вимогою екстрадіювати в Україну винних у скоєнні теракту.

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я звертаюся до міністра закордонних справ, я звертаюся до Генерального прокурора... з вимогою направити документи до Російської Федерації з вимогою екстрадіювати осіб, винних у цьому терористичному акті, віддати українському правосуддю», - наголосив Мосійчук.

Водночас він заявив, що, у випадку відмов у екстрадіюванні винних, це дасть підстави «вважати Російську Федерацію країною-терористом».

«Один із цих убивць переховується зараз на території нашого окупованого українського Криму, інший - на території Ічкерії», - заявив депутат.

Читайте також: СБУ назвала організатора замаху на Мосійчука

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в Києві 5 квітня повідомив, що організатором теракту під будівлею телеканалу "Еспресо" у жовтні 2017 року, внаслідок якого загинули дві особи, ще три постраждали (включаючи нардепа Ігоря Мосійчука), був співробітник Головного управління (раніше Головне розвідувальне управління) Генерального штабу ЗС РФ. Двоє інших виконавців злочину на сьогодні переховуються на території Росії.

Увечері 25 жовтня 2017 року біля будівлі телеканалу "Еспресо" пролунав вибух, унаслідок якого три людини постраждали, дві загинули. Серед потерпілих - народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала.

Загинули охоронець народного депутата і співробітник МВС України підполковник Михайло Мормиль. Цей інцидент правоохоронці кваліфікували як теракт і передали справу до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-