Аваков – про справу Бубенчика: Треба говорити фактами

Аваков – про справу Бубенчика: Треба говорити фактами

Укрінформ
Глава МВС Арсен Аваков підтримує рішення генпрокурора Юрія Луценка щодо необхідності перекваліфікації дій активіста Майдану Івана Бубенчика.

Про це він заявив на брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно Департамент ГПУ на чолі з Горбатюком прийняв рішення про затримання цього чоловіка. Я вважаю, що це спірне рішення, тому що питання, що ця людина стріляла і вбивала, не є доведеним. Водночас там є складні процедури, і те, що прокурор Луценко прийняв рішення перекваліфікувати і вивчити це питання повторно, я вітаю. Я вважаю, що це правильно, що це зрозумілий вихід для суспільства. Тут неможливо працювати під одну гребінку, тут потрібні факти, про такі речі завжди потрібно говорити фактами", - підкреслив Аваков.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко змінив групу прокурорів з розслідування справи активіста Майдану Івана Бубенчика: замість керівника Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка її очолить заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

Луценко зазначив, що вважає неправильною кваліфікацію дій учасника Революції гідності Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань.

Генпрокурор додав, що протягом дня чекає від Стрижевської остаточного об’єктивного рішення щодо кваліфікації дій Бубенчика 18-20 лютого 2014 року під час подій на Майдані Незалежності, визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього.

Читайте також: Горбатюк каже, що не бачив рішення про передачу справи Бубенчика

Правоохоронці 3 квітня затримали активіста Майдану Бубенчика. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Бубенчик був активістом 9-ї сотні Самооборони Майдану, з якої пізніше вийшов. У фільмі "Злам" - першому з циклу розслідувань "Слідами революції", - він заявив, що 20 лютого 2014 року перебував на Майдані у Києві поблизу консерваторії та стріляв у силовиків. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи "Беркуту" та Внутрішніх військ відступити з площі.

Після виходу фільму Генеральна прокуратура України допитала Бубенчика як свідка, а також провела обшук у його помешканні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-