Ryanair не узгодив з

Ryanair не узгодив з "Борисполем" час вильотів і прильотів - керівник аеропорту

Укрінформ
Ірландська авіакомпанія Ryanair запустила продаж квитків на рейси з України, не отримавши узгодження слотів у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Про це розповів генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін в інтерв'ю LIGA.net.

"Можу сказати, що вони (Ryanair - ред.) запустили продаж квитків, не отримавши узгодження слотів у нашому аеропорту (вільного часу для обслуговування в терміналі - ред.). Можу спрогнозувати, що часові проміжки, які вони вказують в системі продажу як час вильоту з Борисполя, нами надані бути не можуть, тому що вони збігаються з періодами ранкових і вечірніх пікових розльотів. У ці відрізки навіть зараз йде перевищення пропускної здатності аеропорту на годину-дві", - пояснює Рябікін.

За його словами, компанія вказує саме той час, який у "Борисполі" їй не підтверджували.

"Завтра вони продадуть квитки і скажуть: "Ми прилітаємо о 10 годині ранку". А потім почнуться гучні заяви в ЗМІ, що, ось, нас Бориспіль не пускає, знову захищає МАУ. Більше того, вони навіть ще не запросили у нас слоти. Ми в свою чергу направили їм два листи, де вказали блоковані часові відрізки - коли ми не можемо їх обслужити через надмірне завантаження", - говорить він.

Водночас, наголошує Рябікін, як тільки Ryanair відкриє 15 щоденних рейсів з "Борисполя", для обслуговування рейсів ірландського перевізника буде спеціально відкритий законсервований термінал F.

"А доки пропонуємо термінал D, але там слоторегульована ситуація... Прилітаючи в пікові години, вони створять колапс в аеропорту і фізично не зможуть прилетіти й вилетіти за бажані ними 35 хвилин (лоукости традиційно ставлять жорсткі умови за часом обслуговування літака в аеропорту – ред.). Їм доведеться простоювати дві години, тому що треба буде чекати вільного автобуса, гейта, стоянки тощо", - наголосив Рябікін.

Читайте також: Ryanair зайде в аеропорт "Бориспіль" на стандартних умовах

Як повідомляв Укрінформ, представники ірландського лоукост-перевізника Ryanair 23 березня 2018 року підписали договори про співробітництво з керівництвом аеропортів "Бориспіль" і "Львів". Польоти авіакомпанії Ryanair з Києва і Львова стартують з 15 жовтня 2018 року.

Авіакомпанія Ryanair відкрила 10 маршрутів з Києва: Барселона (4 рейси на тиждень), Братислава (3), Гданськ (2), Краків (3), Лондон-Станстед (5), Познань (2), Стокгольм С (3), Вільнюс (3), Варшава (4) і Вроцлав (3).

Також відкрилися 5 маршрутів зі Львова: Дюссельдорф (3 рейси на тиждень), Краків (3), Лондон-Станстед (3), Меммінген (2), Варшава М (3).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-