Горбатюк каже, що не бачив рішення про передачу справи Бубенчика

Горбатюк каже, що не бачив рішення про передачу справи Бубенчика

Укрінформ
До Департаменту спецрозслідувань не надходила постанова генпрокурора про передачу кримінальної справи відносно Івана Бубенчика іншому підрозділу ГПУ.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник Департаменту Сергій Горбатюк.

"Жодних рішень генпрокурора про передачу справи Бубенчика до нас не надходило", - сказав він.

Горбатюк додав, що згідно з законодавством кримінальне провадження від одного підрозділу до іншого може передаватися лише у випадку неефективного його розслідування. Цьому має передувати вивчення матеріалів кримінальної справи.

"Матеріали не витребовувалися і ніхто їх не вивчав, тому будь-які твердження про рішення про передачу провадження є незаконними і містять ознаки втручання в діяльність слідчого і прокурора", - зазначив він.

Керівник Департаменту спецрозслідувань запевнив, що у випадку надходження постанови генпрокурора про передачу справи Бубенчика іншому підрозділу, вона оскаржуватиметься.

"Якщо така постанова надійде і не відповідатиме закону, то оскаржуватиметься", - сказав Горбатюк. Він також зазначив, що у Департаменті спецрозслідувань кваліфікують дії Бубенчика як порушення ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч.2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство двох або більше осіб).

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко змінив групу прокурорів з розслідування справи активіста Майдану Івана Бубенчика: замість керівника Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергія Горбатюка її очолить заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

Він зазначив, що вважає неправильною кваліфікацію дій учасника Революції Гідності Бубенчика, яку визначили працівники Департаменту спецрозслідувань.

Генпрокурор додав, що протягом дня чекає від Стрижевської остаточного об’єктивного рішення щодо кваліфікації дій Бубенчика 18-20 лютого 2014 року під час подій на Майдані Незалежності, визначення його статусу в провадженні, а також запобіжного заходу, який можливо застосувати до нього.

У фільмі "Злам" - першому з циклу розслідувань "Слідами революції" - активіст заявив, що 20 лютого 2014 року стріляв у силовиків з консерваторії. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи "Беркута" та Внутрішніх військ відступити з площі.

Читайте також: Стало відомо, коли суд обиратиме запобіжний захід Бубенчику

3 квітня правоохоронці затримали на Львівщині активіста Майдану Івана Бубенчика і доставили його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві двох  правоохоронців на Майдані під час Революції Гідності.

Після виходу фільму Генеральна прокуратура України допитала Бубенчика як свідка, а також провела обшук у його помешканні.

Печерський суд Києва намагався обрати запобіжний захід Бубенчику, прокурори вимагали для нього арешт.

Однак захист Бубенчика заявив відвід головуючому судді, і засідання суду перенесли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-