Президент висловив співчуття у зв'язку зі смертю Солошенка

Президент висловив співчуття у зв'язку зі смертю Солошенка

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку із смертю колишнього політичного в'язня Кремля Юрія Солошенка.

Про це він написав у Twitter.

"Пішов з життя Юрій Данилович Солошенко - надзвичайно світла, сильна духом людина. Він боровся за життя до останнього. Майже два роки тому нам вдалося повернути його з російської тюрми до  України. На жаль, побороти тяжку хворобу Юрій Данилович не зміг... Вічна пам'ять", - написав Порошенко.

Читайте також: Помер колишній кремлівський політв'язень Юрій Солошенко

Колишній заручник Кремля Юрій Солошенко помер вранці 4 квітня.

Як повідомлялося, Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко повернулися в Україну з російського ув’язнення 14 червня 2016 року. Їх обміняли на організаторів і активних учасників так званого "Народного совета Бессарабии" Олену Гліщинськую і Віталія Діденка.

Екс-директора полтавського оборонного заводу "Знамя" Солошенка затримали 5 серпня 2014 року у Москві, куди він приїхав на запрошення російського колеги по роботі. Під час затримання у Солошенка вилучили 6 тис. доларів США, які, на думку російських слідчих, мали бути витрачені на придбання секретних виробів. Українського пенсіонера звинувачували у тому, що він завербований "фашистським режимом" та мав намір вивозити з російського заводу секретне обладнання.

14 жовтня 2015 року Мосміськсуд засудив Солошенка до шести років колонії суворого режиму за шпигунство проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-