Справа Гусейнова: прокурор у суді забрав паспорт журналіста

Справа Гусейнова: прокурор у суді забрав паспорт журналіста

Укрінформ
3 квітня суд у Києві вирішував питання про продовження запобіжного заходу азербайджанському опозиційному журналісту Фікрату Гусейнову, якого вимагає видати Азербайджан.

Суд не став продовжувати запобіжний захід для Гусейнова, водночас прокурор забрав у нього паспорт. Про це Громадському повідомив адвокат журналіста Дмитро Мазурок.

За словами адвоката, суддя відмовив прокурору і не продовжив запобіжний захід. «Тепер Фікрат вільний, може робити що хоче», - сказав Мазурок.

Однак, за його словами, під час засідання прокурор забрав паспорт журналіста. Також про це повідомив у Facebook сам Гусейнов.

«Прокурор просто забрав зі столу судді паспорт, вийшов із засідання і пішов. Це, звичайно ж, незаконно, зараз ми готуємо заяву», - підтвердив це адвокат.

Захисник також повідомив, що буде вимагати відеозапис останнього судового засідання.

За його словами, питання про екстрадицію до Азербайджану, на якому наполягає азербайджанська влада, досі не вирішено.

Читайте також: В Україні лишили під вартою журналіста Гусейнова, якого шукав Інтерпол

Як повідомлялося, у жовтні минулого року Гусейнова затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль». За їхніми даними, він був у міжнародному розшуку.

Згодом суд арештував Гусейнова на 18 діб, але вже через два тижні адвокати домоглися звільнення журналіста з-під варти: суд відпустив Гусейнова на поруки депутата Миколи Княжицького і директора Адвокатського центру в Українській Гельсінській спілці з прав людини Бориса Захарова.

Колега Гусейнова раніше повідомив, що влада переслідує журналіста через опозиційні погляди та політичний активізм.

Гусейнов працює в редакції азербайджанської газети «Азадлиг» (перекладається як «Свобода», єдина незалежна газета в Азербайджані) з 2003-го року. У березні 2006-го року в Баку його викрали, побили й поранили ножем у горло.

Після цього Гусейнов емігрував до Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-