Неподання е-декларацій екс-працівниками Пенсійного фонду буде розслідувати поліція

Неподання е-декларацій екс-працівниками Пенсійного фонду буде розслідувати поліція

Укрінформ
Колишні працівники Пенсійного фонду після звільнення не подали електронні декларації, тому Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Головного управління Національної поліції в місті Києві шість обгрунтованих висновків.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Головного управління Національної поліції в місті Києві ще шість обгрунтованих висновків щодо неподання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, колишніми посадовими особами Пенсійного фонду України. Рішення про це прийняті на засіданні Національного агентства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідні порушення були виявленні в рамках проведення у Пенсійному фонді України планової перевірки дотримання вимог Закону "Про запобігання корупції". 

Національне агентство в свою чергу, як передбачено частиною третьою статті 49 закону, нагадувало суб’єктам декларування про необхідність подати декларації, однак у визначений цією статтею строк декларації подані не були, наголосили в НАЗК. 

Читайте також: Е-декларації для активістів: Антикорупційний комітет збирає екстрене засідання

Відповідальність за умисне неподання декларації передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Національне агентство також зазначає, що затвердження  обгрунтованого висновку, направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-